Peru Andrés Torres
Kategorie: | Káva |
---|---|
Farmář: | Andrés Torres |
Oblast: | Amazonas. Luya, Camporredondo |
Odrůda: | Red Bourbon |
Zpracování: | Natural |
Nadm. výška: | 1 800 m. n. m. |
Importér: | Cultivar Coffees (ES) |
Pražení: | omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy |
Praženo: | v posledních 14 dnech |
? Dostupnost: | do května 2025 |
Oranges & Roses
Elegantní lehká káva s květinovou aromatikou a šťavnatou chutí citrusů. Očekávejte střední tělo, krémovou texturu a ovocnou sladkost. V chuti najdete tóny pomeranče, ledového čaje, mléčné čokolády a růží. Na filtru je to lehká, květinová káva s jemnou texturou a aciditou citrusů. Na espresso vynikne sirupová sladkost, čajové tělo a šťavnatost citrusů doplněná o květinovou aromatikou růží a ibišku.
Další skvělou kávou, kterou jsme pro vás vybrali do naší limitované edice je káva z Peru. Jak už jste si u nás za ty roky zvykli, kávy z Peru máme opravdu v oblibě. Je to především pro to, že jejich chuťový profil je vždy velmi komplexní a nezaměnitelný.
Tentokrát jsme vybrali kávu z farmy Santa Teresa, vedenou Andrése Torresem. Jeho farma se nachází v severní části Peru na hranicích s Ekvádorem, v oblasti Amazonas, které je kromě vysoké produkce kávy známá především díky archeologickým nalezištím.
Andrés si na severu Peru udělal jméno především díky svým naturálně zpracovaným kávám odrůdy Geisha. V roce 2021 se mu dokonce podařilo obsadit šesté místo v soutěži Cup of Excellence Peru.
V posledním letech Andrés, stejně jako většina farmářů, experimentuje s různými styly a dobami fermentace kávy, ale také s novými odrůdami. A to je také případ lotu, který jsme pro vás vybrali my.
Tato káva je naturálně zpracovaná odrůda Red Bourbon, kterou Andrés vysadil teprve nedávno a jedná se o její první sklizeň. A jak už jsme si mnohokrát sami ověřili, navzdory běžně zažitému přesvědčení, že první sklizně za moc nestojí, opět zde musíme potvrdit opak! Tato káva nás okamžitě zaujala svojí ovocností a komplexností, která je typická právě pro odrůdy geisha, kterými je Andrés pověstný. Při sběru byly vybrány pouze ty nejzralejší třešně a následně byly vloženy do uzavřených tanků a ponechány 45 hodin fermentovat. Následně jsou přesunuty do sušáků a v závislosti na počasí sušeny 25-30 dní.
Výsledek je čistá a komplexní káva s krásnou texturou a aromatikou, kterou jen tak nenajdete!
Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.