Peru Andrés Torres

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Chcete kávu namlít? ?
Možnosti doručení
450 Kč 401,80 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
Farmář: Andrés Torres
Oblast: Amazonas. Luya, Camporredondo
Odrůda: Red Bourbon
Zpracování: Natural
Nadm. výška: 1 800 m. n. m.
Importér: Cultivar Coffees (ES)
Pražení: omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy
Praženo: v posledních 14 dnech
? Dostupnost: do května 2025
limitka vol4
Limitovaná edice Nově pražíme

Oranges & Roses

Elegantní lehká káva s květinovou aromatikou a šťavnatou chutí citrusů. Očekávejte střední tělo, krémovou texturu a ovocnou sladkost. V chuti najdete tóny pomeranče, ledového čaje, mléčné čokolády a růží. Na filtru je to lehká, květinová káva s jemnou texturou a aciditou citrusů. Na espresso vynikne sirupová sladkost, čajové tělo a šťavnatost citrusů doplněná o květinovou aromatikou růží a ibišku.

Další skvělou kávou, kterou jsme pro vás vybrali do naší limitované edice je káva z Peru. Jak už jste si u nás za ty roky zvykli, kávy z Peru máme opravdu v oblibě. Je to především pro to, že jejich chuťový profil je vždy velmi komplexní a nezaměnitelný. 

Tentokrát jsme vybrali kávu z farmy Santa Teresa, vedenou Andrése Torresem. Jeho farma se nachází v severní části Peru na hranicích s Ekvádorem, v oblasti Amazonas, které je kromě vysoké produkce kávy známá především díky archeologickým nalezištím.

Andrés si na severu Peru udělal jméno především díky svým naturálně zpracovaným kávám odrůdy Geisha. V roce 2021 se mu dokonce podařilo obsadit šesté místo v soutěži Cup of Excellence Peru. 

V posledním letech Andrés, stejně jako většina farmářů, experimentuje s různými styly a dobami fermentace kávy, ale také s novými odrůdami. A to je také případ lotu, který jsme pro vás vybrali my.

Tato káva je naturálně zpracovaná odrůda Red Bourbon, kterou Andrés vysadil teprve nedávno a jedná se o její první sklizeň. A jak už jsme si mnohokrát sami ověřili, navzdory běžně zažitému přesvědčení, že první sklizně za moc nestojí, opět zde musíme potvrdit opak! Tato káva nás okamžitě zaujala svojí ovocností a komplexností, která je typická právě pro odrůdy geisha, kterými je Andrés pověstný. Při sběru byly vybrány pouze ty nejzralejší třešně a následně byly vloženy do uzavřených tanků a ponechány 45 hodin fermentovat. Následně jsou přesunuty do sušáků a v závislosti na počasí sušeny 25-30 dní. 

Výsledek je čistá a komplexní káva s krásnou texturou a aromatikou, kterou jen tak nenajdete! 

Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: