Indonesia Pak Andi
Kategorie: | Káva |
---|---|
Sdružení farmářů: | Ijen |
Oblast: | Sukasari, Bondowoso, Východní Java |
Odrůda: | Komasti, Andungsari, Bourbon, Kartika, Abysinia |
Zpracování: | Natural |
Nadm. výška: | 1 200 - 1750 m.n.m |
Importér: | Falcon Specialty Coffees |
Pražení: | omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy |
Praženo: | v posledních 14 dnech |
? Dostupnost: | do března 2025 |
Raspberry brownie
Krásně voňavá, sladká káva kombinující chuť čokolády a ovoce. Těšte se na tóny malin, vysokoprocentní čokolády nebo brownies. Káva má plné tělo, krémovou texturu a díky naturálnímu zpracování intenzivní ovocné aroma. Na filtru je to mix mléčné čokolády, papáji a malin doplněný mléčnou texturou a hutným tělem. Na espressu očekávejte plné tělo, griliáš, horké maliny a aciditu kandovaného ovoce.
Produkce výběrové kávy v Asii je stále na vzestupu a není tak divu, že se v nabídce pražíren stále více objevují zajímavé kávy právě z těchto zemí. Nám se nedávno podařilo poprvé přidat do produkce kávu z Indie a na ni tentokrát navazujeme tradičnějším regionem - Indonesií. Není to poprvé, co nás při skládání line-upu zaujal právě tento region a tentokrát je opravdu na co se těšit!
Ve spolupráci s Falcon Coffees jsme vybrali lot z farmy Ijen, provozované farmářem Pak Andi. Jeho farma se nachází ve Východní Jávě ve vesnici Sukasari. Pak Andi má na starosti chod farmy o rozloze 68ha, které se rozpínají v nadmořské výšce od 1200 do 1750 m.n.m.. Pěstování kávy se Pak věnuje už od dětství, kdy se vše učil od svých rodičů. Původně byla většina produkce kávy v tomto regionu tvořena kávou odrůdy Robusta, nicméně popularita Arabiky stále rostla a v roce 2000 se tak Pak rozhodl zaměřit právě na tuto odrůdu, která od roku 2008 tvoří veškerou produkci farmy Ijen.
Odrůdy, které zde pěstují, a které jsou i základem našeho lotu, jsou Komasti, Andungsari, Bourbon, Kartika a Abysinia. Na farmě Ijen se také zaměřují na udržitelné zemědělství a kávovníky tak hnojí pouze organickými hnojivy. Všechny kávovníky také rostou ve stínu vysázených stromů, které kromě biodiverzity poskytují kávě velmi žádoucí stín a rozdíly teplot.
Lot, který jsme pro vás z farmy Ijen vybrali je směsí jejich tradičních odrůd, zpracovaný naturální metodou. Právě díky tradiční suché metodě zpracování má tato káva velmi intenzivní aroma zralého ovoce a hutné tělo. Díky šetrnému a kontrolovanému procesu si však káva zachovala krásnou čistotu v chuti a nemusíte se tak bát nepříjemných alkoholových tónů, které často vídáme u podobných lotů.
Tato káva za nás opravdu vzdává hold kávám z Indonésie a pokud se vám zatím žádná taková nedostala do rukou, tak toto je ideální příležitost přesvědčit se na vlastní chuťové pohárky, jak skvělé umí kávy z Jávy být!
Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.