Brazil Otavio Reis
Kategorie: | Káva |
---|---|
Farma: | Do Salto |
Oblast: | Sul de Minas, Minas Gerais |
Odrůda: | Yellow Bourbon |
Zpracování: | Natural |
Nadm. výška: | 1 150 m.n.m. |
Importér: | Coffee Quest (NL) |
Pražení: | omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy |
Praženo: | v posledních 14 dnech |
? Dostupnost: | do července 2025 |
Sweet Delight
Šálku této kávy dominuje vysoká sladkost s velmi příjemnou, jemnou aciditu. V chuti je výrazně cítit vliv anaerobní fermentace, ke které dochází před sušením kávy a projevuje se zde tóny přezrálého ovoce, které nám připomíná jahody, moruše nebo borůvky. Najdete zde i sladké, lehce alkoholové tóny amaretta a příjemnou hořkost tmavé čokolády. Tato káva nás neskutečně baví jak na espressu, kde více vynikne plné tělo a vysoká sladkost, ale i na filtru, kde se projeví ovocná acidita a šťavnatost jahod.
Konečně jsme se dočkali a tato oblíbená káva se po roce opět vrací do produkce! Otavio Reis je na farmě Do Salto zástupcem již páté generace farmářů. Jeho rodinná farma čítá bezmála 800 hektarů půdy, na které tradice pěstování kávy trvá už úctyhodných 100 let. Na farmě Do Salto si důležitost tohoto odkazu moc dobře uvědomují a kromě udržování výjimečné kvality zrna dělají také vše pro to, aby farmu zachovali v co nejlepší kondici i dalším generacím. Z toho důvodu se snaží zachovat původní lesy a prameny a kromě jiného také vodu, použitou během zpracování kávy, vracení po úpravě zpět do ekosystému. Farma zaměstnává 40 stálých pracovníků, jejichž rodinám poskytuje ubytování a pomáhá i se vzděláním jejich dětí.
Fazenda Do Salto je členem brazilské SCA (Specialty Coffee Association) a jejich káva se pravidelně objevuje na různých soutěžích a také v rámci Cup of Excellence. Otávio zaměstnává produkční techniky, kteří prostřednictvím experimentů a nových metod a přístupů inovují procesy na farmě a tak také rozšiřují jejich portfolio.
Lot, který jsme si pro vás vybrali je složený pouze z odrůdy Yellow Bourbon zpracované naturální metodou. Třešně byly po sběru nejprve na 36 hodin uzavřeny do tanků a podrobeny anaerobní fermentaci. Tento proces pomohl zvýšit sladkost, ale má také na svědomí ovocné a lehce alkoholové tóny, které se v této kávě objevují. Sušení třešní poté probíhalo ve třech fázích a celkově trvalo až 40 dní než bylo zrno připravené k vyloupání z třešní.
Stejně jako minulý rok je tato káva opravdu skvělá a baví nás na všechny způsoby. A my jsme si jistí, že bude opět bavit i vás a my nebudeme stíhat doplňovat na police!
Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.