Uganda Michael & Samson 1kg (Limitovaná edice) (1400 CZK)

Doporučte

Popis produktu

PŘEZRÁLÉ BANÁNY, ČAJ ASSAM, PRALINKY


Farmáři: Michael Wonanzofu a Samson Nangai 

Oblast: Bugisu, Mount Elgon - severo-západ 

Odrůda: SL 14, SL 28, Nyasald, KP423 

Zpracování: natural, dvakrát macerované

 Nadmořská výška: 1700 - 2000 m.n.m. 

Importér: Bwindi Coffee 


Tak tohle je hodně jízda, připrav se! Kafe jak stvořené pro milovníky divokých a spontánně kvašených naturálních vín. Něco podobného se povedlo těmhle dvěma chlapíkům ve spolupráci s manažerem družstva Mikaelem, možná si na tohle jméno pamatujete z první edice Underdoga, kde byl jeho AAA promytý lot. Tohle kafe je taková chuťová duhovka právě díky dvojité maceraci. 

Proces zpracování vypadá tak, že po sklizni kávu propláchnete vodou, odstraníte floaters a třešně uzavřete do plastového sudu. Necháte je zde 48 hodin, během kterých se rozjede kvasící proces (alkoholové a mléčné kvašení). Následně třešně vyjmete a dáte sušit. Nicméně v tomto případě se snažili natáhnout dobu sušení na maximum, a tak se třešně vystavovali Slunci až postupně. Nejdřív se sušily v naprostém stínu, následně v polostínu a pak se znovu zavřeli do sudu. Proč? Dá se tak srovnat vlhkost mezi jednotlivými třešněmi, aby byl celý lot více homogenní. No a pak hurá z polostínu na Slunce a proces je u konce! 

Co se výsledku týče, je velice intenzivní, silně aromatický a hodně, řekněme, chuťově rozmanitý. Jemná vůně kvasu se zde nezapře, do toho silně přezrálé ovoce, banány, nektarinky nebo žakie (chlebovník) spolu s hořko-kyselou chutí kakaových bobů a pralinek. 

Podobně jako tomu bylo u Peru, i první vlaštovka z projektu Underdog z Ugandy je rovnou limitka. Ohromně nás těší, že jsme i z tohoto originu zvládli pro letošek vybrat kávu do celého spektra produkce. Od limitovaných mikrolotů, přes produkční kávy, Underdogy i 2. jakosti pro Office blend. Sny se stávají realitou a projekt nabírá reálných rozměrů a vy jste jeho neodmyslitelnou součástí, tak doufáme, že vás i tenhle kontroverzní kousek nadchne! 

Pokud chceš kávu namlít, dej prosím vědět do poznámky jakou přípravu preferuješ.

Zrnková pražená káva

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace