Colombia Silvio Lopez 1kg (1085 CZK)

Doporučte

Popis produktu

MIRABELKA, ŽLUTÝ MELOUN, NUGÁT


Farmář: Silvio Lopez
Oblast: Boyacá, město Rondón, osada Bolívar
Odrůda: Castillo, Colombia, Typica
Zpracování: Washed
Nadm. výška: 1650 m.n.m
Importér: Chicas Industry


Holky z Chicas známe chvíli, respektive Terku známe už dlouho, ale až na konci jara jsme se potkali opět po dlouhé době a zjistili, že její, pardon jejich, projekt Chicas už běží a že mají v Brně první dostupné kávy. Dali jsme cupping, dlouho si povídali a zjistili, že kávy jsou super a hlavně jejich přístup, vědomosti, nastavené hodnoty, vše nám krásně hrálo dohromady s námi. A tak jelikož se nám naskytlo prázdné okénko v line upu, neváhali jsme a vzali celý zbytek tohoto lotu! Přístup holek a jejich vize do budoucna jsou perfektní pro rozjetí spolupráce v rámci edice Underdog, takže nechci předbíhat, ale myslím si, že na rok 2021 bychom mohli dát dokupy krásný projekt.

 Sami jsme zatím v Colombii nebyli, alespoň ne cíleně za kávou, každopádně z vyprávění, fotek a informací ke kávě si dokážeme udělat krásný obrázek o původu tohoto lotu a hlavně o farmáři samotném. Silvio se zdá jako fakt správný chlap! V roce 2017 společně s Edisonem, farmářem podobného ražení, založili asociaci ASOCAFERON, která motivuje a učí farmáře novým postupům s jasným cílem zvýšit kvalitu jejich produkce a změnit tak jejich mnohdy zarputile zakořeněné myšlení v klasickém systému pěstování a prodeje kávy, který je mnohdy jen bludný kruh napříč generacemi bez jasného konce. Silvio dokonce kandidoval na starostu vesnice, kde žije, jelikož už tak je jakýmsi patronem a mentorem většiny svých sousedů a přátel. Jeho sen je v dohledné době vybudovat a vybavit malý zpracovatelský mokrý mlýn, kde by všichni z asociace mohli zpracovávat svou kávu a zároveň poskytnout dostatečnou infrastrukturu pro další sušení a manipulaci, jelikož jako ve většině případů i zde je velkým problémem vlhkost, srážky a málo peněz pro jakékoliv investice. A zde přichází nápad s Underdogem, který by mohl v této situaci pomoci svým dílem. 

Teď ale taky trochu ke kávě! Jak je u nás zvykem, máme rádi vyváženou, sladkou a zralou chuť. Což jsme zde opět našli, dominuje chuť karamelu a žlutého ovoce. Dle mého názoru celý lot dost obohacuje právě příměs Typicy, která klasickou kombinaci Castilla a Colombie obohacuje aciditou a aromatikou. Zpracování typickou mokrou metodou, následně se káva sušila parabolicky 5-6 dní. Jsme rádi, že jsme na holky narazili, že můžeme prezentovat Silviovu kávu a jsme zvědaví, lépe řečeno se už těšíme, co přinese tato spolupráce dál!

Pokud chceš kávu namlít, dej prosím vědět do poznámky jakou přípravu preferuješ.


Zrnková pražená káva

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace